Skip to main content
We match your fire.
Fijnstofvrij houtstoken kan ! Gratis fijnstof afscheider van 15/9 tot 31/10/2019 ! Meer info hier...

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

Het wonder van de speksteenkachel

responsive image
Speksteen is een wonder van de natuur, omdat de steen bijzonder vuurbestendig is en heel veel warmte kan opslaan. De massieve speksteenkachels van Tulikivi zijn warmte-accumulerende houtkachels, die je slechts een paar uur hoeft te stoken voor 24 uur warmte. Dat maakt een Tulikivi enorm tijdbesparend, ideaal voor als je een maximum aan warmte uit hout wil halen zonder slaaf te worden van je houtkachel. Daarenboven kenmerkt de massieve speksteenkachel zich door een zeer laag houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en een bijzonder weldoende stralingswarmte.

Massieve Tulikivi speksteenkachels zijn hybride massakachels, waarin je zowel hard hout, zacht hout als houtpellets kan verbranden, zonder stroom te verbruiken.

De meeste Tulikivi modellen zijn in verschillende speksteen afwerkingen te verkrijgen, van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta.

Standaard wordt elke Tulikivi massakachel geleverd inclusief een grillrooster, zodat je het hele jaar door gezellig kan koken en grillen in de kachel. Sommige modellen zijn ook voorzien van een bakoven.

Een Tulikivi kan ook warm water voor verwarming en sanitair produceren, voorzien worden van een automatische luchtsturing of zo geïnstalleerd worden dat ze in nieuwbouwwoningen niet tot oververhitting leidt.

Voor vakantiewoningen of andere woningen waarin snelle opwarming nodig is, biedt Tulikivi met het Pielinen gamma ook niet-massieve speksteenkachels aan. Je kan van deze lichtere speksteenkachels niet verwachten dat een paar uur stoken je de hele dag van warmte voorziet, maar ook zij stralen nog vele uren nadat het vuur uit heerlijke speksteenwarmte uit.

Gratis fijnstof afscheider

Bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel uit het Karelia gamma tussen 15/9 en 31/10/2019, krijgt u er een gratis fijnstof afscheider van Kutzner+Weber bij. Laat ons samen gaan voor fijnstofvrij houtstoken !

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie