Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

Ceramische massakachels en massahaarden

responsive image

De massakachels van Ortner zijn kampioenen in tijdwinst, toprendement, ecologische verbranding en vooral ook de heerlijk gezonde stralingswarmte. Er bestaat van Ortner een uitgebreid gamma standaard modellen met vlakke deuren, doorkijkmodellen en hoekmodellen. Ze lijken uiterlijk meestal op strakke inbouwhaarden. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid van maatwerk, waarbij zowel het uiterlijk van een gewone inbouwhaard kan aangenomen worden, als dat van een meer klassieke tegelkachel.

De 100% modulaire Ortner massakachel bestaat uit volgende ceramische bouwmaterialen :

  1. een Ortner vuurhaard voor de perfecte verbranding en warmteopslag (ook "grondoven" genoemd).
  2. ceramische Ortner rookkanalen (KMS of KAM) voor de warmteopslag uit de rookgassen.
  3. ceramische Ortner ombouwmaterialen met diverse vormen en eigenschappen, voor een gelijkmatige warmte-overdracht.
  4. diverse mortels, pleisters en verven voor de visuele afwerking.

Alhoewel het ook anders kan, wordt een Ortner massahaard meestal gestookt volgens het topfire-principe, waarin een grote hoeveelheid hout in één keer van boven naar beneden opbrandt. De aldus opgeslagen warmte volstaat voor 12 tot 24 uur stralingswarmte. Dat is pas tijdwinst !

Het resultaat is steeds een zachte, gelijkmatige stralingswarmte die een bijzonder warmtecomfort biedt, een gezond binnenhuisklimaat schept en extra energiebesparing oplevert doordat ze lang in de woning aanwezig blijft. Vele klanten met aan de luchtwegen verbonden chronische problemen rapporteren een duidelijk merkbare verbetering en een verlaagd geneesmiddelengebruik.

De Ortner massakachels vertonen verbrandingsrendementen van 85 tot 89 % en zijn bijzonder milieuvriendelijk door lage emissies, ondermeer inzake fijnstof. De automatische luchtsturing ABS van Ortner biedt de best mogelijke verbranding en ook heel wat extra gebruikscomfort. Het is ook mogelijk water te verwamen en je Ortner massakachel als CV-toestel te gebruiken.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie