Skip to main content
We match your fire.

responsive image

De massieve speksteenkachel van Tulikivi is de laatste jaren bijzonder populair geworden in België. Voor een nieuw product uit Finland dat volledig anders gebruikt wordt dan een gewone houtkachel en bovendien de prijs van een natuurstenen schouw benadert, is dit opmerkelijk. De massieve speksteenkachel van Tulikivi biedt evenwel ontzettend veel voordelen waar de Belg duidelijk oren naar heeft :

Gebruiksvriendelijk : slechts 2 tot 4 uur moeten stoken voor een hele dag warmte is bijzonder tijdsparend. Als deze warmteaccumulerende speksteenkachel nog warm staat van de vorige dag, wordt het vuur aanmaken helemaal kinderspel - bij het openen van de schoorsteenklep ontstaat meteen een aanwakkerende luchtstroom. Een massieve speksteenkachel warmt vele malen sneller op dan een massieve tegelkachel.

Behaaglijke stralingswarmte : de zachte stralingswarmte van een echte speksteenkachel kent haar gelijke niet. Ze streelt de huid, warmt je echt op van top tot teen en produceert een zomers binnenhuisklimaat.

Een fantastisch vuurzicht : de glasramen van de speksteenkachel zijn niet alleen groot, ze blijven ook echt schoon. Dit niet alleen door luchtspoeling zoals die in vele kachels toegepast wordt. De temperaturen binnenin een echte massieve speksteenkachel lopen veel hoger op, zodat enige aanslag al snel van het glas wordt afgebrand.

De zuinigste warmte : met een verbrandingsrendement van 80 tot 90 % is de Tulikivi speksteenkachel een ware kampioen, die veel minder hout verbruikt dan zelfs de modernste metalen houtkachel. Dit komt onder meer ook doordat de geproduceerde stralingswarmte veel meer nuttige warmte in de woning oplevert.

De veilige warmte : de speksteenwanden van de speksteenkachel zijn veilig voor kinderhandjes. Het glasraam is dat uiteraard niet, maar gezien er slechts gedurende 2 tot 4 uur per dag moet gestookt worden, is dat het grootste deel van de dag geen probleem. Schoorsteenbrand of CO-vergiftiging zijn bij een speksteenkachel praktisch onmogelijk.

De milieubewuste verwarming : hout verbranden draagt niet bij tot broeikaseffect of zwavelzure regen. In een massieve speksteenkachel wordt het hout daarenboven nagenoeg volledig verbrand, met bijzonder weinig CO of stof in de rookgassen. Ook geschikt voor laagenergiewoningen.

De gezonde stralingswarmte : de warmte van een speksteenkachel verhoogt de weerstand en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. De lucht droogt niet uit, er is geen stofschroei, veel minder stofwerveling en de groei van schimmels en huismijten wordt afgeremd.

De magie van speksteen : het streelzachte oppervlak van de speksteenkachel trekt jong en oud aan. De speksteen is niet alleen kampioen in het opslaan en geleiden van warmte - de parelgrijze kleur is tijdloos en past in elk interieur. Tegenwoordig zijn er ook vele afwerkingsmogelijkheden.

De kachel zonder grenzen : met meer dan 60 modulaire basismodellen tot en met maatwerk op computer : met de speksteenkachel is alles mogelijk. Tot en met een ingebouwde bakoven, warme banken, gepersonaliseerde decoraties, aansluitingsmogelijkheden langs alle kanten, elektrische bijverwarming, enz...

De betrouwbare kachel : van in de steengroeve tot bij u thuis wordt de bouw van de speksteenkachel volledig gecontroleerd, overeenkomstig de ISO 9001, DIN-normen, Institut für Baubiologie Rosenheim, VIBE label en nog veel meer ...

ONTDEK DE TULIKIVI MODELLEN

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie