Skip to main content
We match your fire.

responsive image

Wanneer mensen naar "schouwen" zoeken, wat zoeken ze dan eigenlijk ? Warmte en gezelligheid, zeker weten. En ook natuursteen meestal - schouwen vormen het stijlvolle middelpunt van vele woonkamers.

Gewone schouwen die als open haard worden geïnstalleerd verslinden letterlijk hout, waarbij tot 90 % van de geproduceerde warmte gewoon langs de schoorsteen wordt afgevoerd. Hout is niet goedkoop en het vraagt u ook heel wat werk om het tot bij al die schouwen te brengen. Daarenboven zijn open schouwen best wel gevaarlijk. Er kunnen vonken uitspatten die uw mooie parket of tapijt beschadigen en zelfs brand kunnen veroorzaken. En de rook die er dikwijls ook uit ontsnapt is verre van gezond.

Een inbouwhaard is door het gebruik van glasdeuren veel veiliger en behaalt ook een veel beter rendement. Hierna een voorbeeld van de beste inbouwhaarden met hoog rendement en handige liftdeuren : de Hoxter inbouwhaarden. De verbranding in deze haarden is zo goed dat het glasraam steeds schoon blijft en het vuurzicht niet verstoort, zoals bij een echte open haard.

Een andere optie is de Tulikivi speksteenkachel, die in plaats van 10 % tot liefst 90 % rendement te bieden heeft. En met meer dan 1000 kg natuursteen de klasse van gewone natuurstenen schouwen ver overtreft. Tulikivi biedt u de schouwen van uw dromen omdat u ze volledig naar uw smaak en wensen kan aanpassen.

Gerenommeerde architecten en kunstenaars uit Finland en daarbuiten hebben het design van de meer dan 60 verschillende TULIKIVI-basismodellen ontworpen. Zo groeien de TULIKIVI's uit van moderne geprefabriceerde producten tot schouwen met persoonlijkheid. De sleutelfiguur daarbij is de specialist in uw TULIKIVI-vakhandel met zijn ervaring en zijn creativiteit. Hij verstaat het om uw wensen werkelijkheid te laten worden en kan deze ook uitdrukken in nauwkeurige, gekleurde voorontwerpen.

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie