Skip to main content
We match your fire.

responsive image

Er zijn zo van die zaken die dezer dagen niet meer horen en zowel open haarden als allesbranders maken daar deel van uit. Gelukkig bestaan voor zowel open haarden als allesbranders alternatieven die niet minder maar meer genot en gemak opleveren.

Het probleem met open haarden is vooral dat ze zo verspillend zijn. Maar liefst 90 % van de verbrandingswarmte gaat doorheen de schoorsteen verloren. Dat is niet alleen jammer voor het milieu, maar ook voor onze beurs. Kunnen we dan niet meer van de echte sfeer van open haarden genieten ? Het tegendeel is waar !

Wilt u nog méér halen uit een open haard, dan zijn er de Hoxter inbouwhaarden met een rendement van meer dan 80 %. Ze bestaan in uitlopende formaten met draaideur of liftdeur. Ze kunnen uitgerust worden met stralingswarmte elementen of als cv-inbouwhaard je hele huis verwarmen. En het belangrijkste : door de echt schone verbranding valt het glasraam totaal niet op, want het blijft altijd proper.

Moderne houtkachels en haarden overtreffen de klassieke open haarden niet alleen in verbruik, veiligheid én gebruiksgemak, maar zeker ook in het genieten zelf. Want open haarden zijn niet alleen gewenst omwille van het visuele vlammenspel, maar ook omwille van de zalige stralingswarmte die daarmee gepaard gaat. Welnu, de massieve speksteenkachels van Tulikivi vertonen niet alleen een bijzonder hoog rendement (80 - 90 %), maar produceren ook een zeer groot aandeel stralingswarmte. En dit gedurende maar liefst 24 uur, na slechts 2 tot 4 uur stoken. Hetzelfde geldt voor de Ortner massakachels.

Afval verbranden is al een minder goede keuze dan recycleren. En als het dan nog eens in allesbranders thuis gebeurt, verloopt de verbranding vrij onvolledig en wordt zowel het binnenmilieu als het buitenmilieu onnodig vervuild. Omwonende astmalijders, kinderen, ouderen worden vaak het slachtoffer van buren met allesbranders in huis. Een huisvuilverbrandingsoven hoort eenvoudigweg niet in een woonkamer.
Wie evenwel "allesbranders" zoekt om zowel hout als kolen in te branden kan kiezen voor de Dan Skan houtkachels. Het tweedelige schudrooster van deze moderne allesbranders kan zowel op hout als op kolen worden afgesteld.

Wie onder "allesbranders" toestellen verstaat die zowel duur hardhout als goedkoop zachthout kunnen branden, komt weer bij de Tulikivi speksteenkachels terecht. Deze Finse kachels geven een zo goede verbranding dat harshoudende houtsoorten (zoals den of spar) evengoed verbranden als andere en ze slaan de warmte zo goed op dat ook snel brandende, lichte houtsoorten (zoals populier, wilg, palettenhout,...) efficiënt verbrand worden.

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie